Tower House / ON Architects

first_img “COPY” Manufacturers: HANSSEM, Eagon, Kumgang DNSPartner In Charge:Namsu-KimSite Area:752.90 sqmBuilding Area:128.93 sqmArchitect In Charge:Woongsik-JungDesign Team:Hyukki-Kim, Hansol-YoonCity:Gimhae-siCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joonhwan YoonText description provided by the architects. The site is located in a housing land development area behind Gimhaehyanggyo Confucian School. The client purchased the site just because of its fascinating view over the cityscape of Gimhae, and wanted to build a house. However, unfortunately when he was eventually able to start the project, multi-household houses were already on construction around the site, and as even more houses were planned to come, thus the site environment seemed to come up with a different scene which betrays the client’s wish. Nevertheless the architect tried to do bring the cityscape of Gimhae that had captivated the client’s mind, into the new house. Therefore, as a solution, he introduced a concept of observation tower in a form of family room. And also, inspired by the hobby of client; collecting ornamental rock and pot-planting, the architect created a foyer with a vertical gallery connected to the tower. The foyer presenting another distinguishing feature to the house, works as a communal space linking and integrating all the individual rooms. And the vertical gallery provides an exhibition space with a circulating route for ornamental rocks and pot-plantings.Save this picture!© Joonhwan YoonSave this picture!Plan 1Save this picture!© Joonhwan YoonThe client wanted to build a very small house compared to its site size. Therefore, it was difficult to use actively the vast outdoor space while the architect believed that a true architectural manifestation comes out of communication with the outside. At least, he wanted to give every each room a separated outdoor space. This architect’s wish and the client’s wish to have south facing living room and master bedroom filled with the sunlight are unified together and resulted in a unique x shaped building arrangement.Save this picture!SectionThe architect got attracted by in-between spaces created by the x shaped configuration rather than the shape itself. He placed living room, master bedroom, kitchen and small rooms one by one along the flow of house so that the in-between spaces formed among the rooms can work as an independent outdoor space for each space. Especially the in-between space of living room and master bedroom are oriented to the south in order to draw abundant sunlight into the space. The terrace in front of the living room, which is inspired by Numaru; a Korean traditional loft floor structure, is constructed above the ground over the slope flows into the garden, and the space under the terrace structure is designed as a resting space. Tower House will deliver a very new living environment filled with diverse features to the client.Save this picture!© Joonhwan YoonProject gallerySee allShow lessMa Vie La / Selim ErdilSelected ProjectsHouse in Beccar / Film Obras de ArquitecturaSelected Projects Share CopyHouses•Gimhae-si, South Korea South Korea Tower House / ON ArchitectsSave this projectSaveTower House / ON Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794373/tower-house-on-architecture Clipboard Save this picture!© Joonhwan Yoon+ 21 Share CopyAbout this officeON ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGimhae-siSouth KoreaPublished on September 04, 2016Cite: “Tower House / ON Architects” 03 Sep 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Houses Area:  145 m² Year Completion year of this architecture project center_img Architects: ON Architects Area Area of this architecture project Year:  Projects ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/794373/tower-house-on-architecture Clipboard 2015 “COPY” Photographs:  Joonhwan Yoon Manufacturers Brands with products used in this architecture project Tower House / ON Architectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *