The Cul-de-sac House / Nguyen Khac Phuoc Architects

first_imgSave this picture!© Hoang Le+ 17 Share Projects 2016 “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787629/the-cul-de-sac-house-nguyen-khac-phuoc-architects Clipboard CopyHouses•tp. Vinh, Vietnam Architects: Nguyen Khac Phuoc Architects Area Area of this architecture project Houses The Cul-de-sac House / Nguyen Khac Phuoc Architects Vietnam ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/787629/the-cul-de-sac-house-nguyen-khac-phuoc-architects Clipboard “COPY” The Cul-de-sac House / Nguyen Khac Phuoc ArchitectsSave this projectSaveThe Cul-de-sac House / Nguyen Khac Phuoc Architects Photographs Photographs:  Hoang LeSave this picture!© Hoang LeRecommended ProductsLightsVibiaCeiling Lights – BIGWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityText description provided by the architects. The house is located in a small narrow neighborhood in Vinh City, a middle part of Vietnam. The four sides of the land are surrounded by other houses. The entrance of land is a long narrow  cul-de-sac with an area of 2×10 and the final part is a folding shape with an area of 4x12m. Architects were asked to design a small house for a middle-aged couple and a daughter.Save this picture!© Hoang LeThe entrance was arranged as a courtyard, connecting directly with the inside of the house. The basement was seen as a garden inside the house, totally opening to the sky and gardens. Trees and the lights are mixed together by the long narrow garden in the center of the land.Save this picture!© Hoang LeSave this picture!Plan / ElevationSave this picture!© Hoang LeThe closed spaces are located in the second and third floor. All of the rooms are arranged to be opened to the long narrow garden. At these points, the owners could connect with trees, rain, natural light which change regularly. Natural and human are symbiotic elements at this narrow land. The lives of owners are more interesting with the long narrow garden.Save this picture!© Hoang LeProject gallerySee allShow lessOffice of RD Construction Company / IND ArchitectsSelected ProjectsThe Clinic Made of Plain Wood Base / ihrmkSelected Projects Share Area:  120 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily CopyAbout this officeNguyen Khac Phuoc ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousestp. VinhVietnamPublished on May 26, 2016Cite: “The Cul-de-sac House / Nguyen Khac Phuoc Architects” 25 May 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *