De Rokade / Arons en Gelauff Architecten

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/1785/de-rokade-arons-en-gelauff-architecten Clipboard Projects “COPY” CopyApartments•Groningen, The Netherlands CopyAbout this officeArons en Gelauff ArchitectsOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsDabasHousingGroningen3D ModellingThe NetherlandsPublished on June 03, 2008Cite: “De Rokade / Arons en Gelauff Architecten” 03 Jun 2008. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo Flooring – Terroxy Resin SystemsMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMePanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Iconic SeriesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelDoorsJansenFire Doors – Janisol 2 EI30 70 mmSlabs / Plates / SheetsMetadecorMetal Facade Blade – MD LamelMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?De Rokade住宅 / Arons en Gelauff Architecten是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Apartments Save this picture!+ 21 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/1785/de-rokade-arons-en-gelauff-architecten Clipboard ArchDaily “COPY” The Netherlands De Rokade / Arons en Gelauff Architecten Architects: {:text=>”Arons en Gelauff Architecten”, :url=>””}; Architects: Arons en Gelauff Architecten Area Area of this architecture project Area:  15400 m²Text description provided by the architects. In 2003, Groningen municipal council launched a project “The Intense City” to keep the city compact by increasing the building density of districts around the Centre. The Rokade Residential Tower Block is situated on one of the first increased density locations, and marks the corner of the Corpus den Hoorn Laan and the Sportlaan, the avenue providing access to the Hoornse Meer district.Save this picture!Recommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorDe Rokade is immediately adjacent to the nursing and care home, Maartenshof, which has been extensively renovated. The apartments for purchase are intended for the “younger seniors”. The building is linked to Maartenshof in a subtle way. In this way, Maartenshof can supply diverse forms of care to the buyers, without this delicate relationship being visible to the outside world. Save this picture!Towers in the Netherlands often have a minimum of four dwellings per layer for budgetary reasons. This is also true of De Rokade. The building is 21 floors high and seems very slim due to the cross-shaped ground plan. The four apartments are situated in L-form around the inside angles of the tower. In this way, the dwellings combine the beautiful view with an introverted quality. Save this picture!The apartments’ façades, load bearing construction and installations have been made ready for three different layout possibilities. The present and future inhabitants will be able to determine their own ground plan in this way. The building is extra sustainable according to Groninger Residential Quality directives. Save this picture!Instead of an expensive and dark underground parking garage, we have elevated parking to the two floors above the physiotherapists’ practice accommodation. The inhabitants reach their parking place on the first or second floor with a car lift. The garage is naturally ventilated, has daylight and a view and, with construction costs of €15.000 per parking place, is cheaper than the traditional underground box.Project gallerySee allShow lessWinner announced for the Tour La Signal at La Defense, Paris: Ateliers Jean NouvelArticlesSheepstable / 70F ArchitectureSelected ProjectsProject locationAddress:Groningen, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share De Rokade / Arons en Gelauff ArchitectenSave this projectSaveDe Rokade / Arons en Gelauff Architectenlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *