The Chapel House / Ignacio Hornillos

first_imgSave this picture!© Fernando Alda+ 36Curated by Clara Ott Share ArchDaily Year:  CopyHouses•Madrid, Spain The Chapel House / Ignacio Hornillos 2018 Houses The Chapel House / Ignacio HornillosSave this projectSaveThe Chapel House / Ignacio Hornillos Photographs Spaincenter_img Architects: Ignacio Hornillos Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924393/the-chapel-house-ignacio-hornillos Clipboard “COPY” “COPY” Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924393/the-chapel-house-ignacio-hornillos Clipboard Photographs:  Fernando AldaCollaborators:Manuel Torrejón, Alberto GarcíaConstruction:Vistto Estudio S.L.Wood Carpentry:La Burra, Weco WindowsLocksmithing:CemafeCity:MadridCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando AldaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. The Chapel House responds to the particular needs of the clients. It is a marriage with 9 children and who have a strong religious feeling. The result seeks harmony with the existing home by introducing 4 objects that generate a spatial and functional change through 4 architectural operations. Attach = Pavilion; Insert = Main bedroom; Sift = Porch; Excavate = ChapelSave this picture!© Fernando AldaThe new pavilion is located in the footprint of an old garage construction. The use change and an elongated and rhythmic volume, build with a cozy interior, link the pool with the garden. The curved wall invites you to discover the back house and a 6 meters large wood window gives light and serves at the same time as a facade for the large pines who are in the existing plot. From this volume, there is a lower and narrower subpavilion, parallel to the main house, which hides the necessary uses to store bicycles and make barbecues on sunny days. Save this picture!© Fernando AldaSave this picture!Main PlanSave this picture!© Fernando AldaDue to the large family that they form, an order from the clients was to be able to insert a mini-apartment for them into the home. It is a new open and tidy room. The materials are in line with the reform and the new bedroom aim to be an oasis of intimacy from the bustle of 9 children. The bathroom is integrated through the use of oak wood lattices that characterize the space without losing privacy. The use of the pool changes completely through a space in shade and a new pavement. In front of the pavilion and on the other side of the pool a complex and light structure is built where you can set a table and enjoy a meeting under the shadow of nature. Save this picture!© Fernando AldaSave this picture!Strategy DiagramSave this picture!© Fernando AldaThe metal structure orders the space, builds a framework for the vegetation, allows privacy with the neighbor and creates a sieve for the hot months. This extension would not be the same if it did not have the prominence of the buried chapel. As if it were a hidden chest, the family introduce the place of worship on the foundations of the old house. A silent and climatically conditioned place where to raise a place of prayer with noble materials.Save this picture!© Fernando AldaThe access is organized through some stairs near the pavilion where a door indicates the use of the space and through the window, it discovers a surprising interior. The furniture has been entirely made to measure, where the section of each element reproduces the symbol of the cross to convey greater coherence with the prayer space. There are two clearly differentiated worlds, the earthly place in earth colors and rough walls in front of the bright and sober altar that is built with white marble and noble metals such as iron and bronze.Save this picture!© Fernando AldaIn short, the project is tailored to specific needs and does so through 4 very clean and respectful architectural operations with the original housing. The 4 architectural operations give the old house a new character through 4 elements that respect the above and enhance contemporary and special housing. Conceived more as 4 pieces of furniture in well-placed, the house of the chapel responds integratively to a special and respectful commission.Save this picture!© Fernando AldaProject gallerySee allShow lessFoster + Partners To Design First Project in ChileArchitecture NewsAustrian Bureau Selected to Design the Babyn Yar Holocaust Memorial Center in KyivArchitecture News Share CopyAbout this officeIgnacio HornillosOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMadridSpainPublished on September 09, 2019Cite: “The Chapel House / Ignacio Hornillos” [La casa de la capilla / Ignacio Hornillos] 09 Sep 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

“It Poses Serious Security Concerns”, Patna HC Takes Judicial Notice Of A ‘Huge Structure’ Located Adjacent To The Newly Inaugurated Centenary Building

first_imgNews Updates”It Poses Serious Security Concerns”, Patna HC Takes Judicial Notice Of A ‘Huge Structure’ Located Adjacent To The Newly Inaugurated Centenary Building Sparsh Upadhyay3 March 2021 3:14 AMShare This – xThe Patna High Court on Monday (01st March) took judicial notice of a ‘huge structure’ situated on the north side, adjacent to the newly inaugurated Centenary Building of the Patna High Court. The Full Bench of Justice Ashwani Kumar Singh, Justice Vikash Jain, Justice Ahsanuddin Amanullah, Justice Rajendra Kumar Mishra, and Justice Chakradhari Sharan Singh took the Judicial notice…Your free access to Live Law has expiredTo read the article, get a premium account.Your Subscription Supports Independent JournalismSubscription starts from ₹ 599+GST (For 6 Months)View PlansPremium account gives you:Unlimited access to Live Law Archives, Weekly/Monthly Digest, Exclusive Notifications, Comments.Reading experience of Ad Free Version, Petition Copies, Judgement/Order Copies.Subscribe NowAlready a subscriber?LoginThe Patna High Court on Monday (01st March) took judicial notice of a ‘huge structure’ situated on the north side, adjacent to the newly inaugurated Centenary Building of the Patna High Court. The Full Bench of Justice Ashwani Kumar Singh, Justice Vikash Jain, Justice Ahsanuddin Amanullah, Justice Rajendra Kumar Mishra, and Justice Chakradhari Sharan Singh took the Judicial notice while reserving its Judgment in a matter. Interestingly, the Court was, for the very first time, conducting proceedings in the Centenary Building of the Patna High Court which was inaugurated by the Chief Justice of India SA Bobde on 27th February 2021. In order to ascertain the legitimacy of the building/huge structure, the Court called upon the Registrar General and the Court Officer and inquired from them, as to whether any information had been given to the High Court prior to the erection of the building. The Court also asked them if they were aware whether the ongoing construction of the structure is being carried on after due approval of the map in accordance with the law. In response to this, the Registrar General informed the Court that the District Magistrate and the Municipal Commissioner were called by him a few days ago and he enquired about the legitimacy of the structure, however, they could not offer any satisfactory reply at the time. Significantly, the Municipal Commissioner had expressed doubts that approval of the plan had been accorded for the ongoing construction. In views of this submission, the Court opined “The existence of the structure in such close proximity of the High Court building, apart from causing incessant disturbance in court proceedings, prima facie, poses serious security concerns for the Judges, lawyers, litigants, staff and security personnel alike.” Further, the Court thought it appropriate that the matter be brought to the notice of the Chief Justice for taking it up on the judicial side to consider, inter alia, the following aspects: Who is constructing the building, and at whose instance it is being constructed? Whether such person has right and title over the land on which the construction is being made? Whether the map of the building has been duly approved by the Patna Municipal Corporation and the construction is in accordance with the approved plan? What is the proposed use of the building? Click Here To Download OrderRead OrderSubscribe to LiveLaw, enjoy Ad free version and other unlimited features, just INR 599 Click here to Subscribe. All payment options available.loading….Next Storylast_img read more